Велики јубилеј Покрета несврстаних – 60 година од настанка – Институт  за међународну политику и привреду обележава низом активности. Једна од њих је данас одржана Амбасадорска конференција земаља чланица и посматрача Покрета несврстаних, које имају своја дипломатска представништва у Републици Србији.

Амбасадорска конференција, организована уз подршку Министарства спољних послова Републике Србије, као својеврстан увод у Министарску конференцију Покрета планирану за 10-12. октобар 2021. године, представља најзначајнију конференцију коју је Институт организовао више година уназад.

О значају конференције говори податак да је на њој учествовало 29 амбасадора/отправника послова земаља пуноправних чланица и/или посматрача Покрета акредитованих у Републици Србији.

Сви учесници конференције добили су на поклон издање Института, тематски зборник међународног значаја посвећен великом јубилеју Покрета са 28 научних радова чији су аутора из чак 17 земаља. Сем штампаног зборника, сви учесници су на поклон добили и CD који садржи филм о Првој конференцији Несврстаних, поменути тематски зборник у пдф формату, као и виртуелну  изложбу грађе коју поседује Библиотечко-информациони центар ИМПП-а, а која је  доступна јавности и на нашој web страници.