Трећу годину заредом, у згради Ректората Универзитета у Београду одржана је меморијална конференција „Предраг Марић”. Заједно са Универзитетом у Београду, Министарством унутрашњих послова Републике Србије, и Факултетом безбедности Универзитета у Београду – Институт за међународну политику и привреду учествовао је у организацији овог скупа, који је окупио бројне истраживаче и практичаре у области безбедности, права, и менаџмента.

Истакавши значајан допринос и неизбрисив траг који је Предраг Марић оставио у академији, јавном сектору и у широј друштвеној заједници, проф. др Бранислав Ђорђевић, директор Института, указао је на важност неговања међуинституционалне сарадње и размене научних и стручних знања и вештина.

Током радног дела конференције, учесници су дискутовали о разним аспектима управљања безбедносним изазовима, ризицима и претњама, попут употребе нових технологија и вештачке интелигенције, заштите критичне инфраструктуре, улоге приватног сектора у кризном менаџменту, те еколошке безбедности и изазова одрживог развоја.