Институт за међународну политику и привреду је био домаћин састанка између представника Кинеске асоцијације за међународну сарадњу (CAFIU), Кинеске НВО мреже за међународну размену (CNIE) и домаћих организација које у свом пољу деловања имају побољшање научне и културне сарадње са Народном Републиком Кином. Кинеску асоцијацију за међународну сарадњу представљале су др Џу Ђинфанг и др Џу Леи, а испред Кинеске НВО мреже за међународну размену говорила је госпођа Лиу Хуици.

Директор Института, проф. др Бранислав Ђорђевић, председавао је састанком коме су осим представника ИМПП-а, др Ивоне Лађевац и др Ненада Стекића, присуствовали и проф. др Виолета Рашковић Таловић, деканица Факултета за међународну политику и безбедност, затим представници Друштва Далеки исток, господин Горан Васиљевић и госпођа Марина Васиљевић, те др Бојан Лалић, директор Института Појас и пут, као и амбасадор Раде Дробац из Београдског форума за свет равноправних.

Обраћајући се присутнима, директор Института указао је на снажну и плодотворну вишегодишњу сарадњу коју Институт за међународну политику и привреду остварује са бројним кинеским партнерским организацијама и изразио уверење да ће такав тренд бити настављен у будућности. Стране су се сагласиле да је пандемија изазвана Коронавирусом привремено зауставила висок ниво сарадње у области науке и културе између Републике Србије и Народне Републике Кине и представиле иницијалне идеје за даље продубљивање сарадње, попут спровођења заједничких научних и културних пројеката, повећања мобилности истраживача и организовања заједничких догађаја до краја 2023. године.