Мср Данило Бабић и Мср Вук Лазић, истраживачи сарадници Института, учествовали су на првом скупу COST Иницијативе (CA19129 – Decolonising Development: Research, Teaching and Practice) одржаном у Бриселу. Скуп је отворен предавањем Арама Цијаиа, редовног професора на Универзитету у Каселу, „Постколонијална перспектива рата у Украјини“.

У наставку су учесници били организовани по тематским групама, Бабић и Лазић су учествовали у раду радне групе 3 Decolonising Development Practice. Између осталог, направљени су планови за организовање летње школе постколонијалних студија и осталих академских курсева за студенте мастер и докторских студија на простору Југоисточне Европе, с обзиром на чињеницу да недостају и курсеви и литература из те области. Разрађивани су планови за издавање посебног тематског зборника под називом „Развојна пракса“.

Другог дана скупа одржан је округли сто посвећен препрекама које онемогућавају једнакост у науци по основу расних, етничких, географских, полних и других карактеристика.

Боравак у Бриселу завршен је посетом музеју Централне Африке у Тервурену, надомак Брисела. Некадашње краљевско имање Леополда II данас је споменик белгијског колонијализма.