Институт за међународну политику и привреду, у сарадњи са Фондацијом Ханс Сајдел, организовао је округли сто са међународним учешћем на тему примене измењеног приступа политике проширења Европске уније на Западном Балкану.

Након кратког обраћања представника Института и Фондације Ханс Сајдел, уследио је панел на коме су излагали проф. др Маја Ковачевић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Мареике Фролих, са Европског института Универзитета Сарланд из Сарбрикена, Немачка, проф. др Миленко Петровићо са Универзитета Кентербери из Крајстчерча, Нови Зеланд,  проф. др Анета Цекикј из Института за социолошка, политичка и правна истраживања из Скопља, Северна Македонија, проф. др Горан Бандов са Свеучилишта у Загребу и др Хелена Бауерова са Метрополитанског универзитета у Прагу.

Др Милош Петровић, научни сарадник Института за међународну политику и привреду коментарисао је излагања. На крају је уследила дискусија на тему перспектива и очекивања од нове методологије на Западном Балкану.