У Институту за међународну политку и привреду је, уз поштовање прописаних епидемиолошких мера, одржана пригодна свечаност којом је обележена примопредаја дужности заменика директора Института, односно начелништва Центра за студије Појаса и пута.

Др Срђан Кораћ, досадашњи заменик директора је, након 15 година успешног рада у ИМПП-у, одлучио да се у наставку своје каријере посвети изучавању јавне управе као свог првобитно примарног научног интересовања. Током целокупног радног ангажмана у Институту, др Кораћ је поставио високе стандарде етичности  и одговорности према раду о чему посебно сведочи и чињеница да је, за време његовог мандата  главног и одговорног уредника, „Међународни проблеми“, најстарији научни часопис Института, категорисан са М24.

Преласком др Кораћа у Институт за политичке студије, на место заменика директора ИМПП-а именована је др Ивона Лађевац, досадашња начелница Центра за студије Појаса и пута, коју ће на тој позицији заменити др Катарина Закић, научни сарадник.

Директор Института, проф. др Бранислав Ђорђевић је, овом приликом, др Кораћу, др Лађевац и др Закић  уручио пригодне поклоне.