Свечаност поводом обележавања Дана Института за међународну политику и привреду одржана је ове године путем online састанка за запослене, услед измењених околности рада Института узрокованих пандемијом вируса Ковид 19.

На свечаном скупу говорили су проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државна секретарка Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, проф. др Златко Стефановић, председник Управног одбора Института и проф. др Бранислав Ђорђевић, директор Института.

Честитке повод 73. годишњице Институту су упутили бројни појединци и институције из земље и иностранства, а на скупу су прочитане честитке председнице Владе Републике Србије, госпође Ане Бранабић, председника Кинеске академије наука за технологију и развој, др Ху Зижијана и директора Института за европске студије Кинеске академије друштвених наука, др Ву Баијa, стратешког партнера Института.

На свечаности су уручена признања запосленима који су током године постигли најбоље резултате у раду и залагању. Ове године, добитник „Годишње награде Института” је Љиљана Маринковић.

Честитка председнице Владе Републике Србије (.пдф)