Делегација Института за међународну политику и привреду је, током посете Каиру,  уз свесрдну подршку амбасаде Републике Србије у Арапској Републици Египат, односно Њ.Е. господина Југослава Вукадиновића, реализовала значајне посете египатским министарствима спољних послова и високог образовања.

У Министарству спољних послова, делегацију Института, коју су чинили проф. др Бранислав Ђорђевић, директор, и др Ивона Лађевац, координатор за међународну сарадњу, у пратњи амбасадора Вукадиновића,  угостио је Њ.Е. господин Амр Рамадан, помоћник министра спољних послова за европске послове, са сарадницима. На састанку се говорило о билатералним односима дугим 111 година, као и све интензивнијем  дијалогу две земље ради поспешивања економске сарадње. Посебан осврт је дат на мултилатералне форме сарадње  које би требало да представљају адекватан одговор на хегемонизам.

Проф. др Амр Амин Адли, заменик министра за високо образовање, био је домаћин делегацији Института у Министарству за високо образовање и науку. Тема разговора били су могући заједнички пројекти, о чему ће се прецизно договорити представници ресорних министарстава две земље на предстојећим састанцима.

Истог дана, делегација Института је посетила амбасаду Републике Србије и упознала се са функционисањем амбасаде, али и животом српске заједнице у Каиру.