Мср Стефан Бошковић, истраживач приправник Института за међународну политику и привреду реализовао је краткотрајну студијску посету Мађарском институту за међународне послове (Magyar Külügyi Intézet MKI).

У разговору са директором истраживања др. Агнеш Ваш (Ágnes Vass), колега Бошковић се упознао са радом и модалитетима деловања Института, са фокусом на сазнајну залеђину коју МКИ пружа Кабинету премијера и Министарству спољних послова Мађарске. Са друге стране, колега Бошковић је представио текући процес трансформације Института за међународну политику и привреду и посебно његово усмерење ка већој друштвеној одговорности у Србији. Агенда посете колеге Бошковића је укључивала и размену мишљења са МКИ истраживачима о актуелној политичкој динамици на Западном Балкану и Јужном Кавказу. Своју посету колега Бошковић је закључио учешћем на округлом столу у организацији МКИ на тему: „Растуће трајекторије спољнополитичке делатности на Западном Балкану: поглед из Србије“.

Посета Мађарском институту за међународне послове је реализована у оквиру SAIGE пројекта који спроводи Институт за међународну политику и привреду.