Студенти Факултета безбедности, предвођени проф. др Зораном Јефтићем, посетили су Институт за међународну политику и привреду. Посета је студентима пружила прилику да стекну увиде у најновија дешавања у међународним односима и да се информишу о потенцијалним каријерним могућностима у оквиру Института.

Проф. др Бранислав Ђорђевић, директор Института, упознао је студенте са историјатом, областима истраживања и научно-издавачком делатношћу Института. Директор је посебно издвојио разноврсне активности Института, попут Зимске школе међународних односа и Програма краткорочног волонтирања, нагласивши њихов значај као првих корака за студенте који желе да се баве научноистраживачким радом. Директор је, као позитиван пример, указао на научне сараднике и истраживаче-приправнике у Институту који су завршили Факултет безбедности.

Након уводних речи проф. Јефтића и директора Ђорђевића, др Вељко Благојевић, виши научни сарадник Института, одржао је кратко предавање на тему „Quo vadimus? Глобални изазови међународних односа“, у којем је дао пресек тренутног стања у међународним односима и указао на најзначајније тенденције. Др Благојевић је посебно истакао повратак реалполитике у међународне односе, заоштравање геополитичких надметања и утицај мултинационалних компанија на промене у савременим међународним односима. Такође, др Благојевић је пружио кратку анализу актуелних сукоба у Украјини и на Блиском истоку, нагласивши могуће исходе и последице на глобалном нивоу. Др Благојевић је своје излагање завршио сагледавањем будућности моћи.

Поред поменутог предавања, студенти Факултета безбедности су имали прилику да присуствују скупу у организацији Института поводом 75. година од оснивања научног часописа „Међународни проблеми“.