У оквиру Зимске школе међународних односа, Институт за међународну политику и привреду организовао је трибину: „25 година од агресије НАТО-а против Савезне Републике Југославије”.

Уводно предавање на тему НАТО агресије с аспекта међународног права одржао је др Душко Димитријевић, научни саветник Института и модератор скупа. У наставку предавања, академик и проф. др Борис Кривокапић, изнео је своја запажања о НАТО агресији кроз компаративноправну анализу међународног и унутрашњег права.

Слушаоци Зимске школе међународних односа имали су прилику да на трибини чују потом и предавање амбасадора у пензији, господина Братислава Ђорђевића, који је својевремено службовао у Сталној мисији при УН у Њујорку. Господин  Ђорђевић је изнео личне импресије и искуства везана за деловање Савета безбедности УН у времену НАТО агресије против СР Југославије.

На крају трибине, предавање о легалности НАТО интервенције против  Савезне Републике Југославије одржао је проф. др Небојша Раичевић, актуелни декан Правног факултета Универзитета у Нишу.

Током дискусије потврђен је заједнички став да је агресија НАТО-а представљала нелегалан чин, супротан општем међународном праву које забрањује употребу силе и претње употребом силе против суверенитета, територијалног интегритета и политичке независности држава. Као такав, овај чин није могао бити оправдан никаквим разлозима ма које природе, политичке, економске, војне, хуманитарне или неке друге. Агресија је предузета кроз унилатералну оружану интервенцију без одобрења Савета безбедности, што је per se, представљало повреду међународног мира и безбедности.