Делегација Института, коју су чинили проф. др Бранислав Ђорђевић, директор, и др Ивона Лађевац, заменик директора, боравила је у Пекингу од 29. октобра до 3. новембра 2023. године. Том приликом је делегација  посетила  неколико водећих кинеских института и учествовала на Деветом симпозијуму Кине и земаља централне и источне Европе.

Приликом посете Институту за друштвени развој Евроазије Центра за развој Државног савета НР Кине, након разговора о актуелним питањима међународних односа, проф. др Бранислав Ђорђевић и др Ли Јонгћуан потписали су Меморандум о сарадњи две институције.

Постојеће међународне кризе биле су и тема разговора одвојених састанака са највишим руководством Кинеских института за савремене међународне односе, предвођеног потпредседником и директором др Џанг Ђианом, доскорашњом амбасадорком Народне Републике Кине у Београду, госпођом Чен Бо, а сада председницом Кинеског института за међународне студије, као и Њ.е. Мајом Стефановић, амбасадорком Републике Србије у НР Кини.

Боравак у Пекингу делегација је завршила учешћем на Деветом  High-level симпозијуму think-tank организација Кине и централне и источне  Европе, који је окупио стотинак домаћих и страних учесника. Међу високим политичким званичницима били су Борут Пахор, Ђорђе Иванов и Младен Иванић, бивши председници Републике Словеиије, Северне Македоније и српски члан Председништва Босне и Херцеговине.

Симпозијум је одржан у четири панела, а професор Ђорђевић и др Лађевац учествовали су на панелу посвећеном утицају геополитичких промена на сарадњу Кине и земаља централне и источне Европе.

Током боравка у Пекингу, професор Ђорђевић је дао интервју за академски часопис Кинеске академије друштвених наука Chinese Social Sciences Today.