Мср Исидора Поп-Лазић, истраживач сарадник Института за међународну политику и привреду, након истакнутих резултата остварених на претходном истраживачком боравку на Факултету политичких знаности у Загребу, по други пут је добила стипендију  Средњеевропског програма универзитетске размене (Central European Exchange Program for University Studies – CEEPUS).

Током овог истраживачког боравка Исидора ће имати прилику да сарађује са угледним представницима научне и стручне јавности, што ће допринети квалитету израде њене докторске дисертације „Међудржавни односи Републике Србије и Републике Хрватске у контексту eвропских интеграција у периоду од 2000. до 2020. године“. Поред тога,  имаће могућност да учествује на бројним догађајима које организује Факултет политичких знаности, Српско културно друштво „Просвјета“ и друге организације.

Средњоевропски програм универзитетске размене је престижан програм са седиштем у Бечу (Аустрија), намењен за студенте и академско особље са државних високошколских установа.