Институт за међународну политику и привреду, у сарадњи са Фондацијом Ханс Сајдел, организовао је онлајн округли сто са међународним учешћем на тему стања и перспектива примене диференциране интеграције у суседним регионима, као и у оквиру система Европске уније.

На централном панелу говорили су др Спасимир Домарадзки, истраживач и предавач са Факултета политичких наука и међународних студија Универзитета у Варшави, др Ивана Радић Милосављевић, доценткиња на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, др Ана Бојиновић Фенко, професорка на Факултету друштвених наука Универзитета у Љубљани и др Фарис Кочан, истраживач на Факултету друштвених наука Универзитета у Љубљани. Ови говорници су се осврнули и на своја истраживања објављена у трећем овогодишњем броју научног часописа „Међународни проблеми“.

Међу учесницима су били и др Магдалена Гора, истраживачица на Институту за европске студије Јагелионског универзитета у Кракову, др Гокан Акшемсетиноглу, ванредни професор на Чанкаја Универзитету у Анкари, и др Владимир Вучковић, предавач на Факултету за друштвене студије Масарик универзитета у Брну.

Излагања су у својству дискутаната коментарисали др Милош Петровић, научни сарадник Института за међународну политику и привреду, и др Миленко Петровић, виши предавач на Универзитету Кентербери у Крајстчерчу, Нови Зеланд. Говорници су на крају дискутовали на тему потенцијала за већу примену диференциране интеграције у оквиру политика проширења и суседства Европске уније.