Први потредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је са сарадницима Институт за међународну политику и привреду и том приликом свечано уручио 40 најмодернијих лаптоп уређаја, које су добијени у процесу трансформације пројекта SAIGE.

Министар Ружић је истакао да је ИМПП једини институт из друштвено-хуманистичог поља који у овом тренутку учествује у пројекту SAIGE.

„То је показатељ квалитета Института и кадровске структуре која овде егзистира“, рекао је он, додавши да очекује да опрема помогне истраживачима да на међународном плану  долази до неопходне грађе, а да сам пројекат SAIGE помогне још значајније интегрисање ИМПП у међународне научно-истраживачке мреже.

Директор ИМПП проф. др Бранислав Ђорђевић се захвалио министру Ружићу и свим учесницима пројекта, истичући да је са нових 40 лаптопова Институт „завршио технолошко опремање“, након увођења оптичког интернета и куповине најсавременијег сервера.

Пројекат SAIGE финансира научна истраживања преко фондова, као и институционалну трансформацију института. Укупна вредност пројекта је 84,5 милиона евра, а финансира се из кредита Светске банке и ИПА 2019 фондова.