Научни сарадници Института за међународну политику и привреду (ИМПП), др Милош Јончић и др Александар Митић, учествовали су 14. септембра на Факултет политичких наука у Бањој Луци на округлом столу „Војна неутралност Републике Српске и Републике Србије: Спојени судови“.

Др Митић је учествовао на првом панелу „Војна неутралност у мултиполарном свету“, док је др Јончић учестовао на другом панелу „Перспективе српске војне неутралности“.

На округлом столу је истакнута оцена да је војна неутралност Републике Србије и Републике Српске чврсто повезана и да је од кључног значаја за очување српских националних интереса.

Наглашена је и потреба за јачањем војне неутралности кроз решења попут доношења закона о војној неутралности.

Округли сто на ФПН одржан је у склопу обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а поред истраживача ИМПП учествовали су и др Жељко Будимир (ФПН Бања Лука), др Миломир Степић (Институт за политичке студије), др Милош Јовановић (Правни факултет у Београду), др Срђа Трифковић (ФПН Бања Лука), др Предраг Ћеранић (Факултет безбедносних наука), др Милош Шолаја (ФПН Бања Лука), др Срђан Перишић (Филозофски факултет, Источно Сарајево) и др Невенко Врањеш (ФПН Бања Лука).

Научни истраживачи ИМПП су дали и изјаве за РТРС, Алтернативну ТВ, Н1, те су заједно учестововали у премијерном издању нове политичке емисије на РТРС – „Други угао“.