На Бледу је, 3. и 4. септембра 2019. године, одржан Шести high level симпозијум мреже 17+1. Симпозијум је отворио проф. др Јернеј Пикало, министар просвете, науке и спорта и заменик премијера Републике Словеније. У уводном делу, између осталих, говорио је и некадашњи председник Републике Словеније, Данило Турк, проф. др Хуанг Пинг, директор Института за европске студије Кинеске академије друштвених наука, председавајући секретаријата 17+1 think tank мреже, као и Њ.Е. амбасадорка Хуо Јуџен, специјална представница Министарства спољних послова Кине за сарадњу са земљама ЦИЕ.

Радни део симпозијума одвијао се у три панела. У првом панелу „Од 16+1 до 17+1: сарадња кроз призму односа ЕУ-Кина“, први говорник био је проф. др Бранислав Ђорђевић, директор Института.  Тема другог панела је била „Иновативни и одрживи развој сарадње 17+1, а начелница Центра за студије Појаса и пута, др Ивона Лађевац, говорила је на трећем „Перспективе за јачање сарадње 17+1“.

На маргинама Симпозијума проф. др Бранислав Ђорђевић и проф. др Хуанг Пинг усагласили су план сарадње ИМПП-а и ИЕС-а за 2020. годину.