Институт за међународну политику и привреду добитник је овогодишње Светосавске награде, најугледнијег друштвеног признања Републике Србије за допринос просвети и науци.

На свечаности у згради Владе, награду је проф. др Браниславу Ђорђевићу, директору Института, уручио министар просвете, господин Бранко Ружић.

Добитници Светосавске награде за 2022. годину, 34 појединца и институција изабраних на јавном конкурсу, представљени су најширој јавности на Светосавској академији којој су присуствовали Његово преосвештенство, Епископ Новобрдски, господин Иларион, премијерка Владе Србије, госпођа Ана Брнабић, чланови Владе, представници верских заједница, дипломатског кора, академске заједнице, медија итд.

То је четврто високо признање нашој институцији за последњих шест година. Институт је 2017. године добио Сретењски орден, 2020. Захвалицу Владе Србије за допринос супротстављању Републике Србије вирусу Корона, 2022. издата је јубиларна поштанска марка у поводу 75 година од оснивања и, као посебна почаст, 2023. Институту је додељена  Светосавска награда.