Институт за међународну политику и привреду из Београда
у сарадњи са Конфуцијевим институтом из Новог Сада

 расписује

КОНКУРС ЗА ПОХАЂАЊЕ КУРСЕВА КИНЕСКОГ ЈЕЗИКА

-почетног нивоа и нивоа А2-

Институт за међународну политику и привреду, у години у којој обележава 75 година свог постојања, у сарадњи са Институтом Конфуције из Новог Сада, расписује конкурс за похађање курсева кинеског језика.

Курсеви почињу 7. марта 2022. године и трају до краја јуна 2022. године.

Настава се одвија online, преко платформе ZOOM, а број полазника је ограничен. Предност при пријави имају студенти и запослени у јавним институцијама.

Часови ће се одржавати два пута недељно по следећем рапореду: часови почетног понедељком и средом, а курса А2 уторком и четвртком. Сви ће трајати 90 минута и почињаће у 17.30.

Полазници ће пратити курс по књизи и радној свесци коју ће добити у PDF формату.

Наставу на курсу кинеског језика реализује предавач из Кине, а комуникација са полазницима одвијаће се на енглеском језику.

Цена курса је 3.000,00 динара. Полазници, чије пријаве буду прихваћене, уплате врше по инструкцији:

Полазници који положе завршни испит добиће сертификат о завршеном курсу и нивоу кинеског језика. Поред тога, постоји могућност полагања ХСК теста, званичног теста кинеске владе, чија је цена око 10 евра.

Пријава за конкурс треба да садржи: име и презиме, статус (запослени, студент…), e-mail адресу и број мобилног телефона.

Пријављивање траје до 28. фебруара, а пријаве се шаљу на e-mail: athenachenhui@qq.com

КУРСЕВИ О КИНЕСКОЈ КУЛТУРИ И ТРАДИЦИЈИ

Поред курсева кинеског језика, Конфуцијев институт организује бесплатне курсеве о кинеској култури и традицији, који почињу од 01.03.2022. године. Сатница ће бити накнадно објављена.

Свеобухватни курс кинеске културе, укључујући уметност справљања чаја, калиграфију, кинеско традиционално сликарство и сечење папира. Једна сесија недељно, један сат за сваку сесију, укупно 10 недеља.

„Певај и учи кинески“, курс који обухвата учење кинеског језика кроз певање песама, укључујући и кинеске традиционалне песме и поп песме. Једна сесија недељно, један сат за сваку сесију, укупно 10 недеља.

Пријављивање за ове курсеве траје до 23. фебруара, а пријаве се шаљу на e-mail: athenachenhui@qq.com