Институт за међународну политику и привреду одржао је онлајн конференцију под називом „Безбедност хране и међународно право“. Учесници конференције били су водећи међународни стручњаци у овој области: Џонатан Верширен са Универзитета у Тилбургу, Женевијев Парон са Лавал Универзитета, Уцие Евелуква Офодил са Универзитета у Арканзасу, Били Бартвер из Канцеларије УН за дрогу и криминал, Ени Белоу са Сиракуза Универзитета и Нађа Ламбек са Вестерн Универзитета.

Њихова излагања била су посвећена повезаности климатских промена са питањима безбедности хране, односу права и транзиције система хране ка побољшаној одрживости, пољопривредној технологији и савременим дигиталним средствима у контексту безбедности хране, праву коришћења земље, риболова и шума и о правима сељака и земљорадника дефинисаним у оквиру Уједињених нација и сл.