У сарадњи са Конфуцијевим институтом Универзитета у Новом Саду, Институт за међународну политику и привреду је организовао прославу „У сусрет Кинеској новој години“ и тиме промовисао значај унапређења сарадње између Србије и Кине и у области културе.

У првом делу програма, присутне су пригодним говорима поздравили проф. др Бранислав Ђорђевић, директор Института, госпођа Ши, Први секретар амбасаде НР Кине у Београду и др Чен Хуи, кинески директор Конфуцијевог института Универзитета у Новом Саду. Честитке које су, поводом обележавања Кинеске нове године, упутили проф. др Хуанг Пинг, директор Института за Европске студије Кинеске академије друштвених наука и Јуан Џибинг, Генерални секретар СИРОНЕТ-а чији је ИМПП члан, прочитала је начелница Центра за студије Појаса и пута, др Ивона Лађевац.

Проф. др Катарина Закић је потом госте упознала са традиционалним кинеским календаром, традицијом и обичајима прославе Кинеске нове године, а гости/учесници из Конфуцијевог института су извели церемонију прављења чаја, Таи-ћи тачку и популарну кинеску песму „Пријатељи“.

На крају уметничког дела програма, директори два института пописали су Споразум о сарадњи.